Vannscootersafari

Vannscootersafari med guide

Har du lyst på en fantastisk naturopplelse kombinert med litt fart og spenning? Kan du tenke deg å prøve å kjøre vannscooter i trygge omgivelser sammen med en av våre guider? Da kan vannscootersafari på kysten og i fjordene ytterst i Sogn og Sunnford være noe for deg!

Våre to SeaDoo GTI 130 og ene GTI 170 vannscootere er i sommersesongen (mai – oktober) tilgjengelig for vannscootersafari fra Leirvik i Hyllestad. Vi kan skreddersy en tur for deg og dine venner/kolleger, eller du kan velg en av våre faste safariturer presentert under.

Informasjon om våre vannscootere:

SeaDoo GTI 130/GTI 170 har sitteplass til tre personer, men oppleves som mest stødig og morsom å kjøre med en eller to personer. Vannscooteren har en toppfart på ca 48 knop, er utstyrt med IBR (Intelligent Brake and Reverse) som gjør at den stopper/bremser opp på kort tid ved behov. Den kan kjøres i tre ulike modus (Touring, Eco eller Sport), og gir deg med det mulighet til bare å ta en tur på sjøen, eller til å å få en morsom fartsopplevelse dersom omgivelsene tillater dette. Krav til å kjøre en vannscooter er som for å kjøre vanlig båt, dvs at du må være over 16 år og ha båtførerprøven (hvis du ikke er født før 1980). Vi gir nødvendig opplæring dersom du ikke har kjørt en vannscooter før.
Inkludert i prisen (minimum to personer):
  • Full kjøreutstyr/sikkerhetsutstyr som tørrdrakt, flytevest, kjørebriller og hansker
  • Vanntett sekk
  • Guide som gir opplæring og tar deg gjennom turen
  • Drivstoff
  • 2 personer per vannscooter
Ta kontakt for nærmere informasjon.

En liten smakebit

1 time (60 minutter)

Kr 900,- per person

Prøv en vannscooter sammen med vår guide på denne korte, men morsomme turen til Rysjedalsvika og Nesje. Dersom vindforholdene ikke tillater turen til Nesje, finner vi en alternativ rute i nærområdet slik at du får testet en vannscooter i trygge omgivelser.

På historisk grunn

2 timer (120 minutter)

Kr 1.400,- per person

Med denne turen får du oppleve flotte steder som Nesje, Lifjorden med malstrømmene Listraumen og Risnesstraumen, og hvis været tillater det, også en tur innom den historiske øyen Losna i Solund. På turen vil du blant annet få kjennskap til Nesje Fort, vikinggraver, fjellet Lihesten som i 1936 var åsted for norges første sivile flyulykke, byplanene til Olav Kyrre, og kanskje vil havørnen eller den lille hvalen «nise» slå følge med oss deler av turen. På Losna deler vi historien om adelsslekten på Losna i middelalderen.

Utforsk Fjordkysten

4 timer (240 minutter) inkl pause

Kr 2.400,- per person

På denne turen får du oppleve det samme som på turen «På historisk grunn». I tillegg tar vi deg med til idylliske og historiske Korssund i Fjaler der vi går i land for å se på det nesten 4 meter høye steinkorset fra kristningstiden mellom år 950 og år 1050. Av de ca 60 steinkorsene langs kysten, er dette et av de største, og et av de få med sokkel og steinkar. I Korssund kan du kjøpe litt mat og drikke på den lokale handhandelen, før vi setter kursen tilbake mot Leirvik.

 

Den skreddersydde

Dersom ingen av safariproduktene ovenfor skulle passe helt for deg, skreddersyr vi gjerne en tur etter dine ønsker. Vi kan for eksempel sette sammen en lengre dagstur, eller et opplegg for en gruppe der alle kan få en smakebit av vannscooterkjøring kombinert med en flott naturopplevelse. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat og tilbud!

Opplæringspakke

Vi er opptatt av at bruk av vannscooter skal være trygg for både båtfører og passasjerer, og ikke minst for andre på sjøen. I tillegg til dette er det svært viktig å ta hensyn til folk som bor i hus og hytter langs kysten. Opplæring i dette er obligatorisk i sammenheng med vannscootersafari eller utleie av vannscootere. Dersom du ønsker opplæring for deg selv eller for eksempel ungdommen i familien, setter vi gjerne sammen en opplæringspakke for dere.

Utgangshavn Leirvik